Aspect general: Caine de talie mare, cu o constructie robusta, aproape masiva. In ceea ce priveste comportamentul, este neincrezator fata de persoanele straine, pe care chiar le ataca feroce. In plus, este rezistent, nepretentios, se adapteaza la conditiile climaterici variate, astfel incat e utilizat in aproape toate regiunile fostei Uniuni Sovietice. Principalele zone unde se afla efective importante de Ciobanesti Caucazieni sunt Giorgia, Armenia, Azerbaigjan, republicile autohtone, Kabardino – Balkaria, Daghestan si Kalmukia, zonele de stepa din Caucazul de Nord si imprejurimile regiunilor Astrakhan. In Transcaucazia, tipul constitutional este mai masiv, in timp ce regiunile de stepa Ciobanestii Caucazieni sunt ceva mai usori, inalti pe picioare si, deseori, au parul mai scurt. Comportament/caracter: Caine activ, cu psihic puternic, echilibrat si calm. Instinct de aparare puternic dezvoltat, ferocitatea si neincrederea lui fata de straini sunt caracteristici. Tip constitutional: Robust, chiar masiv, cu musculatura bine dezoltata si o statura masiva. Indice deformat: lungimea corpului x 100 / impartimea la greaban = 102 –108. Dimorfism sexual: Bine accentuat. Masculii sunt mai puternici si mai masivi, femelele au talia ceva mai mica si o constitutie mai usoara. Cap: Regiune craniana : craniu masiv, cutie craniana lata si arcade zigomatice puternic dezvoltate. Fruntea lata, plata cu silonul median lejer marcat. Stopul nu este net marcat. Regiune faciala: trufa puternica , mare, neagra. La exemplarele albe sau de culoarea paiului, se admite ca trufa sa fie maro. Bot mai scurt decat craniul subtiindu-se usor spre varf. Buze puternice, uscate si bine intinse pe maxilar.
Dentitie: Dinti albi, puternici, bine dezvoltati fara spatii libere intre ei. Muscatura in foarfeca, 42 de dinti. Ochi de culoare inchisa, mici ovali bine infundati in orbite. Urechi atarnande, prinse sus, cupate scurt. Gat: Puternic si scurt. Purtat destul de jos, formeaza cu orizontala un unghi de 30-400. Corp: Greaban lat, musculos, bine marcat. Spate lat, drept si musculos. Zona renala scurta, lata, usor arcuita. Crupa lata, musculoasa, aproape orizontala. Piept lat, cu coaste usor rotunjite si adanc ajungand pana la nivelul coatelor, sau chiar mai jos. Linia inferioara a trunchiului moderat ascendenta catre abdomen. Coada: prinsa sus, este purtata in jos si atinge jaretul. Catre varf, se curbeaza in forma de secera, de carlig, sau formeaza un inel. Cuparea cozii este admisa.
Membrele anterioare: Vazute din fata sunt drepte si paralele. Unghiul scapulo-humeral de aproximativ 1000. Antebrat drept, puternic, lung dar nu excesiv. Lungimea mebrului anterior, pana la cot, este egala sau un pic mai mare decat ½ din inaltimea la greaban( indicele de inaltime a membrelor anterioare este de 50-54).
1 structura corecta, 2 umar drept, 3 umar ascutit Membrele posterioare: Vazuta din spate sunt drepte si paralele. Angulatia unghiului este usor deschisa. Gamba scurta, jareti inalti si puternici, cu o angulatie un pic deschisa. Metatars gros si vertical. Jaretul si axa metatarsului trebuie sa se afle pe verticala coborata din tuberozitatea ischiala.
1 structura corecta,2 genunchi si incheieturi intinse, 3 incheieturi oblice Labe: Si cele anterioare si cele posterioare sunt mari, ovale, si cu degetele stranse. Aluri: Mers degajat cu pas regulat. Alura caracteristica este trapul scurt care la viteza mai mare de deplasare se transforma de obicei intr-un galop oarecum greoi. In miscare membrele trebuie sa se miste in planuri verticale, cu doar o usoara acoperire a posterioarelor de linie mediana. Articulatiile membrelor luceraza usor, fara rigiditate. In miscare, spatele si zona renala sunt elastice. La trap crupa si greabanul trebuie sa se afle pe acelasi nivel. Roba: Parul de acoperire are firul drept si gros, subparul este foarte abundent si are o culoare mai deschisa. Pe cap si pe fata anterioara a membrelor, parul este bine culcat pe piele si mai scurt. In functie de par se distinct trei tipuri ale Ciobanescului Caucazian: 1. Cu par lung : parul de acoperire este mai lung, formand un guler abundent pe gat si franjuri si pantaloni pe fetele posterioare ale membrelor. Coada este acoperita uniform cu par des si destul de lung care-i confera aspectul stufos caracteristic. 2. Cu par scurt: blana deasa, relativ scurta fara sa formeze guler, franjuri, pantaloni si panas. 3. Par intermediar: par de acoperire lung dar care nu formeaza guler, franjuri, pantaloni si panas. Culoare: Gri in diverse nuante, cu “ape” care sunt, de obicei, in tonuri mai deschise sau aproape roscate. De asemenea coloritul de baza poate fi roscat-ruginiu, culoarea spicului de grau, bej-galbui, pamantiu, alb. Aceste culori de fond pot fi tigrate, sau cu pete, albul poate fi presarat cu stropi sau pete de culoare inchisa. Inaltimea la greaban: Masculi minim 65 cm , femele minim 62 cm. Defecte: Orice abatere la cele prezentate mai sus constituie un defect. Fiecare defect se va penaliza in functie de gravitatea acesteia. NOTA: Masculii trebuie sa aiba 2 testicule, ambele dezvoltate normal si bine coborate in scrot.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: 2000robert
Mesaj:
2000robert
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.